Praktikant med intresse för socialt entreprenörskap sökes!

Vill du bidra till att Sveriges äldre mår bättre och känner sig mindre ensamma? Då är du kanske den vi söker!

Äldrekontakt är en snabbt växande ideell förening som arbetar med att hjälpa äldre ur ensamheten. Istället för att äldre i samma kvarter ska sitta ensamma i varsin lägenhet och längta efter gemenskap, ordnar vi så att de får träffas över en fika hemma hos våra volontärer. En grupp äldre boendes i samma område – men som aldrig tidigare träffats – lär känna varandra över kaffe och bulle. De nya vännerna får sedan hjälp att träffas en gång i månaden så länge de vill och kan. Cirka 80 % av alla gäster som deltar i verksamheten känner sig mindre ensamma efter att ha fikat med oss i sex månader.

Idag driver vi 57 fikagrupper runt om i landet och omkring 1000 äldre och volontärer berörs varje månad av verksamheten.Under hösten 2018 fortsätter vi vår expansion med målet att starta flera nya fikagrupper runtom i landet. Vi kommer också genomföra större events i Stockholm, Göteborg och Malmö, samt hålla föreläsningar i telefon och spela in podcasts. Läs mer på www.aldrekontakt.seeller på facebook.com/aldrekontakt

Nu söker vi en självgående praktikant, gärna med intresse eller erfarenhet av social media, event och/eller projektkoordinering. Som person är du entusiastisk och självgående, gillar att ta egna initiativ och tar lätt kontakt med nya människor. Du är noggrann och strukturerad samtidigt som du snabbt sätter dig in i nya arbetsuppgifter och kan arbeta i högt tempo. Det är nödvändigt att du har datorvana och behärskar Office-paketet, samt uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift. Det är också bra om du har vana att prata inför grupp.

Praktikens innehåll formas utifrån verksamhetens behov dina erfarenheter, kompetens och intressen.

Exempel på arbetsuppgifter

Att göra praktik hos oss ska vara utvecklande och roligt. Arbetet kräver att du kan ta ansvar och vill ta dig an utmaningar. Som praktikant kan du ges ansvar för ett eget arbetsområde, och förväntas då återkoppla ditt arbete i vår löpande verksamhet. Du erbjuds vara delaktig i föreningens expansion och utveckling, t.ex. uppstart av nya lokalgrupper runt om i landet, volontärkoordinering, planering och genomförande av events och marknadsföringsaktiviteter.

I praktiken ingår exempelvis:

  • Utveckla och arbeta med strategier för att nå ut i nya områden, och att kartlägga och kontakta lokala samarbetsaktörer.
  • Vara delaktig i marknadsföringsaktiviteter för att sprida kännedom om föreningen och rekrytera fler volontärer och sponsorer.
  • Stöd, planering och genomförande av olika events och projekt tillsammans med volontärer och föreningens anställda.
  • Planering och genomförande av kommunikation i organisationens kanaler på sociala medier.

Övrig arbetstid kommer du att ägna dig åt diverse administrativa uppgifter, som att bevaka kontorets mail, ta emot och registrera förfrågningar från äldre gäster och volontärer, administrera utskick, uppdatera föreningens hemsida och författa nyhetsbrev.

Önskvärd bakgrund och erfarenhet

Det viktigaste är ditt driv och personliga inställning, men önskvärt är utbildning eller erfarenhet inom:

  • Administration, koordinatorroll och/eller projektledning.
  • Kommunikationsarbete, särskilt webb och sociala medier
  • IT, t.ex intranät och webbaserade CRM-system

Övrig information

Praktiken genomförs på kansliet i Stockholm under en period om 3-6 månader och påbörjas under hösten 2018. Praktiken är oavlönad och kan med fördel finansieras genom studiemedel eller liknande. Vi har kontorslokaler på Grev Turegatan i Stockholm.

Ansökan

Skicka din ansökan med personligt brev och CV senast den 16 juni till therese@aldrekontakt.se. Ansökningarna bearbetas vartefter de kommer till kansliet. Tydliggör vad du önskar ha ut av en praktikplats hos oss och vad du kan bidra med. Skriv Praktikplats HT 2018 som ämne.

Följ oss på – Facebook.se/aldrekontakt, Instagram @aldrekontakt, Twitter @aldrekontakt

praktikplats-aldrekontakt-ht-2018

JobbMårten Björk