Vi söker en koordinator till kansliet!

IMG_1711.jpg

Vikariat

Vill du utveckla ditt ledarskap och samtidigt hjälpa äldre ur ensamheten?

Då är du kanske den vi söker! Vi söker just nu en koordinator som ansvarar för våra grupper. Det är ett ettårigt vikariat, men om du är den vi behöver i teamet så finns mycket goda chanser till fast anställning!

Äldrekontakt är en entreprenöriell och snabbt växande organisation som hjälper äldre ur ensamheten. Istället för att äldre i samma kvarter sitter ensamma i varsin lägenhet och längtar efter gemenskap, ordnar vi så att de får träffas över en fika hemma hos våra volontärer. En grupp äldre som bor i samma område - men som aldrig tidigare träffats - lär känna varandra över kaffe och bulle. De nya vännerna får sedan hjälp att träffas en gång i månaden så länge de vill och kan.

Idag driver vi 75 sådana här grupper runt om i Sverige där 900 volontärer hjälper 600 äldre att träffas varje månad. Nu söker vi en vikarierande Koordinator som ansvarar för driften och kvaliteten av verksamheten. Du blir vår viktiga länk till alla grupper och ansvarar för att verksamheten planeras och genomförs. Som person är du driven, strukturerad och utåtriktad. Du tycker om och kan hantera alla typer av människor, samtidigt som du är orädd för att knyta kontakter och långsiktigt kan underhålla dem. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift.

För att trivas i rollen behöver du vara stresstålig, tycka om att prata med personer IRL och över telefonen – gammal som ung - och klara av att ha många bollar i luften. Du är flexibel och känner ett starkt ägarskap för din uppgift och för vårt ändamål. Slutligen tycker du att utmaningar är sporrande och du tar dig an dem med ett glatt humör.

Eftersom Äldrekontakts fikaträffar sker på söndagar, så kan det förekomma arbete vid max två tillfällen per månad.

Dina uppgifter:

•       Leda verksamhetens alla gruppledare inför planering och under genomförande

•       Kvalitetssäkra verksamheten genom att bl.a. följa upp aktiviteter och status i respektive grupp 

•       Följa upp behovet av nya gäster och volontärer samt rekrytera dessa när behov uppstår

•       Bistå i arbetet med marknadsföring och insamling

•       Ansvara för projekt som driver verksamheten framåt

Övriga meriter

Vi söker dig med några års arbetslivserfarenhet och gärna med en akademisk examen, eller motsvarande postgymnasial arbetslivserfarenhet. Det är ett stort plus om du har tidigare erfarenhet ifrån koordinerande/samordnande roller, om du har arbetat i Salesforce eller andra CRM-system, om du tidigare har arbetat i kundtjänst eller att du har erfarenhet ifrån äldreomsorgen.

Övriga uppgifter

Vikariatet som Koordinator är en heltidstjänst baserad i Stockholm och sträcker sig från 1 maj 2020 – 30 juni 2021 med goda möjligheter till vidare anställning. Du blir en del av vårt team på fyra personer som sitter i Norrskens fantastiska lokaler i Gamla Spårvagnshallarna.

Har du frågor kring tjänsten? Maila rekrytering(@)aldrekontakt.se Ansökningarna bearbetas vartefter de inkommer.

Om Äldrekontakt

’Äldrekontakt hjälper äldre ur ensamhet till ett innehållsrikare liv

Det är extremt påfrestande att behöva möta livet helt ensam och det sociala behovet upphör inte för att man blir gammal. Kanske är det snarare då det är som allra störst, eftersom negativa livshändelser tenderar att hopa sig i hög ålder.

”Har förlorat mitt enda barn, begravningen är idag. Har Äldrekontakt på söndag, min enda tröst just nu.”

Behovet av sociala kontakter är stort – även på äldre dagar. Fler än 800 000 personer i Sverige är äldre än 75 år och studier visar att omkring 30 % av alla äldre känner sig ensamma. Ensamheten blir värre upp i åldrarna och drygt hälften av alla över 85 år har ett mycket begränsat umgänge. Social isolering är det första steget i en snabbt accelererande negativ hälsospiral som leder till stora kostnader för samhället. Det här är ett problem som befintlig sjukvård och äldreomsorg inte klarar av att lösa.

Äldrekontakt har utvecklat en långsiktig lösning på problemet och bygger nu upp en infrastruktur för att hjälpa äldre ur ensamheten runt om i landet. Istället för att äldre ska sitta ensamma i varsin lägenhet och längta efter gemenskap, ordnar Äldrekontakt så att de får lära känna varandra över en fika hemma hos våra volontärer. Våra värdfamiljer turas om att öppna upp sitt hem och bjuda på fika, medan våra volontärchaufförer ledsagar/skjutsar de äldre gästerna från deras hem, till fikat och sedan hem i gen. På det här sättet får de nya vännerna hjälp att träffas en gång i månaden, så länge de vill och så länge de kan vara med.

Våra fikaträffar blir en ljuspunkt i en annars ensam vardag. Det innebär att välkomnas till en värdfamiljs privata hem, och få träffa de nya vännerna i sin grupp, att komma hemifrån och få andra intryck än hemmets fyra väggar. Det innebär också att få något att se fram emot och känslan av att vara del av en ny gemenskap.

Äldrekontakt erbjuder den trygghet som behövs för att sköra personer ska våga bryta sin isolering. En trygghet som uppstår då träffarna sker i små grupper, i en hemmiljö, och gästerna vet att de inte behöver oroa sig för hur de ska ta sig till och från träffen.

Att jag kommer hemifrån och får några gladatimmar i "glatt gäng”. Jag tycker om att ha något att se fram emot. Det är uppiggande att få tillfälle att göra sig fin.”

Idag driver Äldrekontakt driver 75 grupper i 30 kommuner och har en ambitiös tillväxtagenda. Vi är politiskt och religiöst obundna och lever av insamlade medel. Vi är anslutna till Svensk Insamlingskontroll och innehar 90-konto.

Läs mer om oss på www.aldrekontakt.se, Facebook.se/aldrekontakt eller @aldrekontakt på instagram

Therese Gyll