Möt volontärchauffören Victoria, månadens volontär!

Skärmavbild 2019-02-26 kl. 07.55.48.png

Hej Victoria! Du har blivit utsedd till månads volontär. Grattis! Berätta gärna lite mer om dig själv?

Jag arbetar till vardags med EU-samordning inom migrationsområdet. Är en glad prick som är en enkel och nyfiken person. Är alltid öppen för nya ideér och influenser. Trivs i sällskap med andra och får också energi från det.

- Hur kom det sig att du anmälde dig som volontär och vad fick du för första intryck av Äldrekontakt?

Jag har varit med sedan  2014. Jag har tidigare inte varit volontär och nu ville jag bidra med något. Hade flera frågor som jag brann mycket för, miljö, hemlösas situation, men kände egentligen att de äldre ofta blir bortglömda. Äldrekontakt upplever jag som varm, genuin och professionell förening.

- Varför valde du att göra något för just äldre?

Jag har alltid tyckt att det är roligt att prata med de som har levt livet. De har alltid något spännande att berätta från sitt liv. Vilka erfarenheter de har! Dessutom har jag en farmor som idag är 93 och som bor ganska långt bort. Kände att jag åtminstone kunde göra något för andra 90-plussare som bodde lite närmre. Det kan också ha att göra med att jag vid tiden som jag anmälde mig bodde granne med ett äldreboende.

- Vad gillar du mest med Äldrekontakts koncept?

Att det är en enkel insats som betyder mycket. Både för mig som volontär och för de äldre som kanske inte kommer ut så ofta.

- Har du någon speciellt rolig händelse eller berättelse från någon fika som du kommer ihåg lite extra, eller som gjort extra intryck på dig? 

Det är flera händelser då de mest fantastiska historier radas upp på våra fikor. Jag kan berätta om en historia där en gäst berättade om hur hon tågluffade och liftade runt i Europa, det måste ha varit efter andra världskriget men att när de var i Italien så smugglades de in i Schweiz eller Frankrike för personen de åkte med hade något olagligt i lasten tror jag. Det är klart spännande att höra sådana historier men det är också kul att bara ta en extra sväng efter fikat för att kolla läget på stan med de gamla som inte alltid kommer ut så ofta. Det som jag också tycker är extra kul är berättelser om det dagliga livet som de levde när de t.ex. var i min ålder. Om hur man åkte spårvagn ut till Mälarhöjden eller hur det fanns promenadflickor som tog 5 öre för att promenera med kvarterets barn runt i parkerna så att husfruarna kunde tvätta och laga mat. Berättelser om livet i allmänhet.

Tack Victoria för att du hjälper Äldrekontakts gäster att hitta nya vänner och bekanta!