"Folk glömmer bort att i framtiden kommer vi alla bli äldre"

Månadens volontär Olga

Möt Månadens volontär Olga, som är volontärchaufför i vår Linköpingsgrupp och har räddat många fikaträffar ifrån att ställas in genom att hoppa in extra och på kort varsel. “Gästerna tycker jättemycket om Olga och blir glada när de får veta att hon kommer och hämtar dem ”, enligt nomineringen.

Hej Olga! Grattis till utnämningen månadens volontär. Vill du berätta lite om dig själv?

- Jag är pensionär sen fyra år men jobbar fortfarande extra som timanställd sjuksköterska. Jag är en människa som lätt engagerar mig i frågor som rör vårt samhälle, är solidarisk och älskar att hjälpa andra. Är också en glad person som inte är rädd för att göra bort mig.

Hur länge har du varit volontär och hur kom det sig att anmälde dig?

- Det var tack vare min dotter Nathalie som berättade att Äldrekontakt skulle starta upp i Linköping, hon är med i en grupp i Göteborg. Jag har varit med sedan uppstarten i Linköping förra våren.

Varför valde du att göra något för just äldre?

- Jag tycker om äldre människor, har jobbat med äldre som sjuksköterska och undersköterska innan pensionen. Min uppfattning är att många äldre är isolerade på grund att samhällets strukturer ser ut som de gör. Barnen eller familjen bor eller jobbar i andra städer och då är det inte så enkel för dem att träffa sina kära.

Har du haft andra ideella uppdrag?

- Jag har jobbat ideell på en kvinnoförening och är just nu är god man till 2 äldre personer med helt olika bakgrund.

Vad var det du gillade med Äldrekontakts koncept?

- Äldrekontakts fikaträffar är en fantastiskt idé, tryggt och säkert, där vi som volontärer förväntas visa respekt och agera professionellt, våra äldre gäster ska känna sig trygga och väl omhändertagna.

Vad säger din omgivning om att du är volontär?

- Många beundrar mig för att jag är så engagerad, andra undrar hur jag orkar. Generellt tycker jag att folk är för upptagna nu för tiden och glömmer bort att i framtiden kommer vi alla bli äldre.

Stort tack Olga, vi är så glada för att du är volontär hos oss!