Möt Christine, vår strukturerade och energiska gruppledare som blivit månadens volontär!

Hejsan vem är du?

Jag heter Christine och är 47 år. Sedan 2006 jobbar jag på SCB, Statistiska centralbyrån, där vi tar fram statistik som underlag för beslut och debatt i samhället. I april i år bytte jag tjänst och nu är jag enhetschef för den enhet som arbetar med miljöstatistik och miljöräkenskaper. Jag har världens bästa jobb!

Hur skulle du beskriva dig själv som person?

Strukturerad och energisk.

Hur kom det sig att du anmälde dig som volontär?

Ensamhet är ett stort problem i samhället idag tycker jag. Jag såg en annons från Äldrekontakt och kände på en gång att det här var en möjlighet att göra en liten insats. Jag hade en mycket nära relation med min mormor när jag var liten och har i vuxen ålder saknat kontakt med den äldre generationen.

Vad gillar du mest med Äldrekontakts koncept?

Det är så enkelt att bidra! Eftersom vi är många volontärer som alla gör en liten del så blir det ett bra resultat med liten insats. Och med ”resultat” menar jag att några, ibland ganska isolerade äldre, får lite social gemenskap, en kram och gott fika!

Vad får du ut av ditt volontärskap?

Jag ser och känner att jag bidrar och det är en skön känsla!

Varför skulle du rekommendera andra att bli volontär i Äldrekontakt?

Av samma anledning, att det känns bra att bidra och att det är en så begränsad insats som krävs.

Har du någon speciellt rolig händelse från någon fika, eller någon berättelse som du kommer ihåg lite extra, eller som gjort extra intryck på dig?

Jag skulle nog säga att det var allra första gången när vi träffades i vår då nystartade grupp, när våra gäster berättade om sina tankar när de blev kontaktade av Äldrekontakt. Flera sa att de nästan trodde att det var ett skämt, hur var det möjligt att främlingar ville lägga sin tid på att de skulle få komma ut en gång i månaden och få fika hemma hos någon tillsammans med andra äldre?! Och så när vi hade filminspelningen så klart, det var roligt. Vår grupp var med i en reklamfilm för ett kaffemärke som sponsrade Äldrekontakt.

Vad brukar vänner, kollegor och bekanta säga när du berättar om ditt volontäruppdrag och Äldrekontakt?

Att det låter som ett fantastiskt bra upplägg.Jag har också hört när mina tonårsdöttrar berättar om det för sina kompisar och t.o.m. i den åldern tycker de att det låter jättebra.

Vilket är ditt favoritfika?

Stora, färska, smöriga kardemummabullar!! :)

Mårten Björk