Säg hej till månadens volontär – fikavärden Anna Lundquist!

annalundquist.jpg

“Månadens volontär, värden Anna Lundquist, har bjudit på allt från påsktårta till en helt amazing afternoon tea på sina fikaträffar. Hon dukar fram sina otroliga smörtaxar och bjuder alltid in till en konversation som får våra gäster att le. Hon ler alltid brett när jag kommer med gästerna  och tiden flyger förbi så fort när vi är där”. Så lyder motiveringen till månadens volontär Anna.

Hej Anna, grattis!

Tack!!

Hur skulle du beskriva dig själv som person?

Jag heter Anna och är 40 år. När jag inte är volontär arbetar jag med personalfrågor på ett försäkringsbolag och som person är jag positiv, lojal och omtänksam.

Hur kom det sig att du anmälde dig som volontär?

Jag kände att jag gärna ville bidra med något, och samtidigt själv få något ut av det. Att vara värd på Äldrekontakt var den perfekta kombinationen. Jag vill göra vad jag kan för att motverka den ensamhet som jag tror många äldre lever i, samtidigt som jag får träffa och lära känna många nya människor som jag aldrig annars skulle träffa på. Gamla människor är coola!

Vad gillar du mest med Äldrekontakts koncept?

Värmen och glädjen som jag upplever i varje träff med mina gäster och volontär-kollegor! Nöjet att planera och göra fint inför träffarna på ett sätt som jag tror uppskattas av gästerna. Tillfredsställelsen av att bidra en liten smula, samt nöjet att träffa härliga människor jag annars aldrig hade råkat på.

Varför skulle du rekommendera andra att bli volontär i Äldrekontakt?

Det är ett roligt sätt att bidra, förutom den sköna känslan av att göra något för andra den positiva sidoeffekten upplevelser som förgyller den egna vardagen! Det är en proffsig organisation som gör det enkelt att bidra.

Har du någon speciellt rolig händelse från någon fika, eller någon berättelse som du kommer ihåg lite extra, eller som gjort extra intryck på dig?

Varje fikaträff är speciell och vi pratar alltid om intressanta saker och delar många skratt. Gästerna imponerar alltid med sin nyfikenhet, allmänkunskap och intressanta livserfarenheter! Men mest slutar jag nog aldrig att förvånas över, och för den delen njuta av, hur mycket dessa träffar verkar betyda för gästerna, något de uttrycker varje gång vi samlas. Det värmer och får mig att se fram emot nästa gång.

Vad brukar vänner, kollegor och bekanta säga när du berättar om ditt volontäruppdrag och Äldrekontakt?

Jag får alltid positiva reaktioner. Många har aldrig hört talat om konceptet men tycker det låter jättemysigt! Sen brukar de också uttrycka att det är ett viktigt bidrag och de blir kanske lite ”imponerade” av att man tar sig tiden. Men då brukar jag påtala att det faktiskt är mer av ett nöje än vad man själv investerar.

Vilket är ditt favoritfika?

Temafika! Hittills har jag hunnit med julfika, påsk-tema samt afternoon tea! Beroende på säsong försöker jag tänka ut något trevlig tema som kan vara en röd tråd i fika, dukning och dekoration – något som brukar uppskattas av gästerna! I övrigt tycker jag det är viktigt att det finns ”grovdoppa” (smörgås, bulle, småkakor) att börja med och ALLTID tårta att avsluta med.