Möt sprudlande chauffören Helen – månadens volontär!

helen.jpg

Månadens volontär heter Helen Kraver som med ett självklart och avslappnade sätt med gästerna får  damerna att känna lite lyx, lite fest, skratt och umgänge. Under en fikaträff fick damerna champagne på terrassen. Och varför inte? Bara för att man är gammal slutar väl inte livet vara en fest?

Hej  Helen och grattis! Vem är du?

Tackar! Jag heter Helen Kraver och är 47 år (men jag känner mig som 33). Till vardags frilansar jag inom TV-branchen som redaktör, producent, rekvisitör, scenograf, klippning – jag har fingrarna i många kakburkar.

Hur skulle du beskriva dig själv som person?

Jag är oftast glad, social och ganska snäll. Om jag är hungrig är jag mindre trevlig.

Hur kom det sig att du anmälde dig som volontär?

Jag hade en nära relation till framför allt min norska bestemor och min farmor som jag har ärvt många talanger av. De är döda och oj vad jag saknar dem nu när jag börjar tänka på dem.

Vad gillar du mest med Äldrekontakts koncept?

Jag gillar att det finns en organisation som håller i logistik etc. Det hade jag inte hunnit med själv och då hade jag förmodligen inte blivit volontär. Jag hinner helt enkelt inte med sånt och är ganska dålig på det. Jag gillar också att gästerna är med frivilligt!

Vad får du ut av ditt volontärskap?

Jag älskar att höra deras berättelser om livet. Det är också väldigt roligt och givande att prata om moderna fenomen som absolut inte fanns när de var yngre. De är så coola med det mesta, och modiga!

Jag älskar också att laga mat, duka och pynta. Jag anstränger mig till tusen varje gång de ska komma hem till mig. Jag vill att det ska vara fest och glamour! Min kille tycker ibland att jag överdriver när jag står och gör blomsterarrangemang innan gästerna ska komma. Det tycker inte jag! Vi har alltid väldigt roligt och skrattar mycket tillsammans på våra fikaträffar. Det är helt enkelt väldigt givande. Det är en vitaminspruta rakt in i blodet!