Möt Pia vår fantastiska gruppledare och månadens volontär

pia corral.jpeg

Hejsan Pia, stort grattis till nomineringen till månadens volontär. Kan du inte berätta lite om dig själv?

Jag heter Pia och är en 37 årig ekonom som arbetar som Treasury Manager. När jag inte jobbar lägger jag mycket tid på min hund Rio, och så gillar jag träning - både med och utan honom, att träffa vänner, matlagning och att resa.

Hur skulle du beskriva dig själv?

Jag tycker om ordning, reda och struktur, och så har jag ett stort hjärta. Jag tänker att det mesta går, bara man har lite framförhållning och planering.

Hur kom det sig att du anmälde dig som volontär hos Äldrekontakt?

Jag kände att jag ville engagera mig i något och ge tillbaka till behövande med min tid, och så tyckte jag att rollen som gruppledare passade mig utmärkt!

Berätta vad det är som du gillar mest med Äldrekontakts koncept?

Jag gillar att det handlar om att ge en utsatt grupp ett sammanhang och gemenskap som många annars saknar, utan någon form av motprestation - det tycker jag är fantastiskt!

Vad får du ut av ditt volontärskap?

Glädje framförallt! Känslan av att kunna bidra med ganska små medel och att få ihop det varje månad är fantastiskt tillfredställande.

Har du anekdot, någon speciellt rolig händelse från någon fika, eller någon berättelse som du kommer ihåg lite extra, eller som gjort extra intryck på dig som du skulle vilja dela med dig av?

Jag tycker varje fika gör ett stort intryck på mig, hur alla volontärer genomför sin del och att det blir lyckat varje gång. Nästan varje gång får vi höra ”att ni vill göra detta för oss gamlingar” och varje gång svarar vi att vi tycker att det är roligt och att det är därför vi gör det.

Varför skulle du rekommendera andra att bli volontär i Äldrekontakt?

Det skulle göra om känner att man vill bidra med sin tid och med ganska små medel, på ett sätt som har stor betydelse för andra.

Vilket är ditt favoritfika?

Bärpaj, rabarberpaj och kladdkaka toppar min lista!