Möt Sandra, vår glada och omtänksamma November månads volontär

sandra-efraim-stenvall.jpg

Hejsan Sandra, vad gör du till vardags?

Jag studerar på Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet. Med en fil. kand. i kommunikation redan avklarad är jag nu i slutskedet av min ek. kand i företagsekonomi och sedan väntar förhoppningsvis masterprogram in om management till hösten.

Hur skulle du beskriva dig själv som person?

Glad, omtänksam, nyfiken, ansvarstagande och med göteborgshumor i blodet.

Varför är du volontär hos Äldrekontakt?

Min mormor var min allra bästa vän och det blev så tomt när hon inte längre fanns hos mig. När jag berättade för min dotter att jag skulle engagera mig i Äldrekontakt sa hon ”ja, för vet du mamma? Om man inte har en egen mormor, då kan man låna andras”. Precis så är det. Genom Äldrekontakt har jag fått låna 9 underbara damer som sprider så mycket kärlek och glädje i mitt liv.

Vad gillar du mest med Äldrekontakt?

När jag ringde runt en dag till mina damer för att höra om de skulle med på fika, så var det en dam som sa: ”Ja, väldigt gärna. Jag längtar så mycket förstår du! Det ska bli så roligt. Jag längtar så att jag inte kan sova”! Tänk vilken lyx att få vara med att bidra till det!

När blev du volontär?

I augusti 2015

Vad är det bästa med att vara volontär för Äldrekontakt?

För mig, som just nu har har små barn hemma och ett hektiskt liv, så är det så ofantligt skönt att prata med, möta lyssna till och vara tillsammans med dessa fantastiska, erfarna, lugna, kloka, roliga, intressanta och smartadamer. Det är som om tiden pausas för en stund och jag får lov att lära mig om hur det var förr, om det stora i att få en hel apelsin själv i julklapp, om kaffe gjort på Cikoria och om vad som är livets kärna.

Har du något roligt minne att berätta om från någon fika?

Bara jag tänker på alla fikorna blir jag glad. Det är som att öppna en skattkista full av härliga minnen. Det är omöjligt att bara välja ett. Varje fikaträff bjuder på härliga anekdoter som livar upp i veckor efteråt.

Vad är ditt favoritfika?

Kaffe och smörgås är svårslaget!

Varför skulle du rekommendera andra att bli volontär?

Delad glädje är verkligen dubbel glädje! Mina damer är alltid så tacksamma för allt vi gör, men jag undrar om det ändå inte är vi volontärer som drar den högsta vinsten. Det är verkligen en skatt som dessa kvinnor bär på. Allt de upplevt och lärt sig, det är en ynnest att få lov att ta del av en bit av det.