Månadens volontär – september

Denna månad vill vi uppmärksamma en av våra klippor till gruppledare, Frida Axelsson, som är 29 år och varit volontär hos Äldrekontakt i drygt ett år: ”Jag gillar enkelheten med Äldrekontakt. Det är aldrig några konstigheter och det finns alltid en hjälpande hand om man behöver hjälp med något. Dessutom är alla alltid så glada och positiva”.

frida.png

Vad jobbar du med till vardags?

Fram tills för bara några dagar sen har jag jobbat med inredning. Nu studerar jag och ska så småningom bli en byggproduktionsledare

Hur skulle du beskriva dig själv som person?

Jag är den som alltid har projekt på gång, den som aldrig tackar nej till en fikastund och mår som bäst med mycket folk omkring mig.

Varför anmälde du dig som volontär?

Jaghar ända sedan jag jobbade inom hemtjänsten, där jag upptäckte hur väldigt ensamma många äldre var, känt att jag skulle vilja hjälpa till på något sätt. Tankarna kring hur har varit många och när jag till slut hittade till Äldrekontakt kände jag direkt att det här vill jag vara en del av. Att både få baka (som jag älskar!) samtidigt som jag få chansen att träffa alla dessa härliga tanter och farbröder kändes som det bästa av två världar, och det är det verkligen!

Jag hade under lång tid funderat på hur jag skulle kunna bidra med något och när jag började söka runt hittade jag Äldrekontakt som med en gång kändes klockrent för mig! Jag har nu varit volontär i drygt ett år.

Minns du vad du fick för intryck av Äldrekontakt när du kom på intervju?

Jag minns att jag var jättenervös när jag skulle på intervjun. Det enda jag visste var ju det jag läst på hemsidan. Jag blev dock väldigt varmt bemött och jag minns såväl att jag blev så fascinerad av ert engagemang. Jag kände direkt att detta är något ni brinner för. Det kändes äkta.

Varför valde du att göra något för just äldre?

Ända sedan mitt första möte med äldre och ensamma för nästan 15 år sen har tanken ofta slagit mig hur många ensamma och isolerade människor det finns. Jag tycker det är så sorgligt och om jag kan förgylla lite av deras dagar genom att undvara ett par timmar av min tid gör jag mer än gärna det. Man får så mycket tillbaka!

Har du arbetat som volontär innan?

Det här är första gången jag gör någon form av volontärarbete.

Vad gillar du mest med Äldrekontakts koncept?

Jag gillar enkelheten med Äldrekontakt. Det är aldrig några konstigheter och det finns alltid en hjälpande hand om man behöver hjälp med något. Dessutom är alla alltid så glada och positiva

Har du någon speciellt rolig händelse från någon fika, som gjort extra intryck på dig?

Jag minns så väl allra första träffen. Jag hade precis startat upp Östermalmsgruppen och var själv dessutom helt ny. Ja, allt var helt nytt, både för mig, våra gäster och volontärer. Det mesta som kan, körde ihop sig, och det slutade med att jag körde och hämtade våra då 2 gäster och min sambo fick rycka in som fikafixare. Först kändes det lite ovant, jag, min sambo och två tanter – hemma i vår lägenhet. Men det var verkligen en mysig och minnesvärd fika där de berättade om sitt liv och såklart var väldigt nyfikna på oss!

Dom tycker att det är fantastiskt!