Else är månadens volontär

Vi har så många fantastiska volontärer i Äldrekontakt. Else är en av dem. Varje månad ställer hon upp med skjuts och ser till att damerna och herrarna i sin grupp får träffas och ha kul. ”Jag gillar när Evert sjunger sina visor, dom är lagom snuskiga och fräcka. Sen så är det underbart att få höra om Elisabeths liv för hon minns varenda liten detalj, namn och datum fast hon snart fyller 100 år” – Läs mer om varför Else ställer upp och om roliga ögonblick på träffarna nedan.

else.jpg

Vad jobbar du med till vardags?

Jag säljer management konsulter inom IT-branschen.

Hur skulle du beskriva dig själv som person?

Positiv, utåtriktad och väldigt dansk

Varför anmälde du dig som volontär?

Jag anmälda mig som chaufför för snart 11⁄2 år sedan. Jag kände helt enkelt att det var dags att ställa upp för mina medmänniskor på ett mera personligt sätt.

Minns du vad du fick för intryck av Äldrekontakt när du kom på intervju?

Jag var aldrig på intervju utan fick vara med på en prov-fika! Fikat var supertrevligt och jag blev godkänd! :-)

Varför valde du att göra något för just äldre?

Jag tycker om äldre för att de besitter så mycket visdom och livserfarenhet. Det finns tok för många äldre som får spendera mycket tid ensamma vilket skär i hjärtat. Jag har inga mor- eller farföräldrar i livet så jag tänkte jag kunna få lära känna några nya!

Har du arbetat som volontär innan?

Ja, för utsatta och hemlösa hundar.

Vad gillar du mest med Äldrekontakts koncept?

Att vi träffas under så trevliga omständigheter. Vi skrattar så vi sätter fikat i halsen!

Har du någon speciellt rolig händelse från någon fika, som gjort extra intryck på dig?

Var ska jag börja??! Finns så mycket roligt. Jag gillar när Evert sjunger sina visor, dom är lagom snuskiga och fräcka. Sen så är det underbart att få höra om Elisabeths liv för hon minns varenda liten detalj, namn och datum fast hon snart fyller 100 år. Marianne berättar om tedans på 60-talet och hur hon satte männen på plats uppe i Norrland som ung! Sist vi träffades frågade

Elisabeth om inte mina änglavingar kliade på ryggen, det är något av det finaste någon har sagt till mig, det gjorde mig jätte glad. Alltså finns så många fina berättelser, det går inte att få med allt!

Vad brukar vänner, kollegor och bekanta säga när du berättar om ditt volontäruppdrag och Äldrekontakt?

De tycker verkligen om konceptet och tycker det låter så himla trevligt och givande. Flera har varit intresserade av att vara med så hoppas vi blir många fler volontärer och grupper!