Vi söker en nyfiken kommunikationspraktikant till höstterminen 2021

Annons praktik.png

Vill du vara med och göra skillnad för ensamma äldre som annars lever ett isolerat liv och sällan kommer utanför dörren? Vill du vara med och sätta äldres isolering på agendan även efter pandemin? Är du dessutom samhällsintresserad och har ett stort intresse för PR, kommunikation och sociala medier? Då är det dig vi söker!

Äldrekontakt är en religiöst och politiskt obunden ideell förening som genom en unik volontärverksamhet bryter social isolering för äldre personer. Vi gör det genom att hjälpa dem träffa nya vänner som bor i närheten över en fika. Vi följer myndigheternas rekommendationer och på grund av rådande situation hörs vi just nu över telefon, men förbereder för en ansvarsfull och säker uppstart så snart det är möjligt. Och det behövs – efter över ett år av isolering för våra äldre blir våra träffar viktigare än någonsin.

Bakgrund och egenskaper

Att göra praktik hos Äldrekontakt ska vara utvecklande och roligt. Vi söker dig som brinner för att göra skillnad för Sveriges ensamma äldre. Du är nyfiken, vill lära dig nytt, tar egna initiativ och är en duktig problemlösare. Du är en skicklig skribent, har koll på sociala medier och har ett skarpt öga för bra kommunikation och nya trender. Du tycker om att ta kontakt med nya människor och kommer med nya infallsvinklar och idéer.

Kandidaten vi söker läser medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik, medieproduktion, statsvetenskap eller motsvarande, och praktiken bör vara en del av din utbildning.

Arbetsuppgifter

Du kommer att jobba nära kommunikatör och verksamhetsansvarig och vara delaktig i föreningens dagliga arbete, expansion och utveckling. Under din praktik kommer du bland annat få vara med och ta fram innehåll för sociala medier, arbeta med kommunikationskampanjer, skriva texter och pressmeddelanden, göra medielistor och intervjua gäster och volontärer. Du kommer dessutom få vara med i planering och genomförande av olika events och projekt, bland annat vårt årliga event Alla Äldres Dag samt fikaträffar.

Vi erbjuder dig en rolig och kreativ praktikplats där du får vara med och påverka. Du kommer få en handledare som stöttar dig och ser till att du utvecklas. Du kommer dessutom få vara med och göra en viktig skillnad för över 700 äldre i 35 kommuner.  

Övrigt

  • Start: Höstterminen 2021

  • Omfattning: 3-6 månader, beroende på utbildning

  • Placering: Just nu arbetar vi på distans, men när läget förändras sitter vi på Norrsken, Birger Jarlsgatan 57c

Ansökan

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 16 maj till amanda.larsson@aldrekontakt.se. Skriv Praktikplats HT 2021 som ämne. Rekrytering sker löpande.

Vi ser fram emot din ansökan! 

Guest User