Ingela är månadens volontär

Ingela.jpg

Namn och ålder?
Ingela Månson, ganska nybliven "ålderspensionär" 

Berätta om dig själv, var du bor, gör till vardags, vad tycker du är viktigt i livet?

Jag bor i Bergshamra i Solna sedan 16 år. Flyttade hit efter 50 år på Kungsholmen och trivs fantastiskt bra både i området. Gick i pension våren 2016 så nu är jag "friherrinna" och gör bara sådant som jag tycker är roligt. Kände att jag ville göra något meningsfullt, till glädje för andra människor, så jag ägnar en hel del tid åt ideellt arbete. Där är Äldrekontakt en självklar del men jag är också engagerad i Röda Korset och Stadsmissionen och vaktar Solna kyrka en söndag i månaden så att den kan hållas öppen för allmänheten. För mig är det viktigt att känna att jag är med i olika sammanhang och att finnas till för andra människor.

Hur skulle du beskriva dig själv som person?

Vänfast, pålitlig, engagerad och road av volontärarbete och jag lägger stor vikt vid att fullfölja saker som jag lovat. Sedan är jag ibland lite slarvig, kanske framför allt gällande ordningen hemma. Och så är jag ganska värdelös på att brygga kaffe (dricker bara té själv) och baka. Därför skulle jag absolut inte passa som fikavärd! Men att köra bil, det gillar jag!

Hur kom det sig att du anmälde dig som volontär?

När jag skulle gå i pension kände jag att jag ville engagera mig i något. Jag gick in på Volontärbyrån och såg att Äldrekontakt sökte chaufförer i Solna. Kände direkt att detta var något för mig. 

Vad gillar du mest med Äldrekontakts koncept?

Att det är samma personer som träffas varje gång så att man lär känna varandra. Det är fantastiskt att samtalsämnena skiftar så brett under våra fikaträffar. Vid en enda träff kan det avhandlas alltifrån kultur, TV-program, metoo-uppropet till dataträffar för äldre, bakning och nyponté.

Vad får du ut av ditt volontärskap?

Ofantligt mycket då det är så trevligt att träffa våra gäster och prata med dem. Jag brinner för att äldre människor ska ha det så bra som möjligt i livet. Och så är det kul att träffa de andra volontärerna. Jag har hittills kört nästan varje månad för att jag tycker att det är så roligt.

Varför skulle du rekommendera andra att bli volontär i Äldrekontakt?

Därför att det ger så mycket. Det är inte betungande utan bara väldigt givande. Och man känner verkligen att man gör en viktig insats för de äldre.

Vilket är ditt favoritfika?

Svårt att säga men kokostoppar är inte dumt!

Varmt tack till dig Ingela för din trogna insats som volontärchaufför!