Ja må vi leva ut i hundrade år!

 
 

Allt började med en önskan om att göra något för de äldre i Sverige. De som genom hårt arbete och uppoffring har byggt upp vårt land till vad det är idag. Det handlar om att visa uppskattning och att ge något tillbaka. Antalet äldre som lever i social isolering ökar och forskning visar att ofrivillig ensamhet skadar oss lika mycket som t ex rökning.

Utmaningarna för 15 år sedan kändes oändliga. Det gällde att hitta personer som trodde på idén, finansiering till något som inte fanns och ensamma äldre som litade på att vi som organisation kunde hjälpa dem att bryta sin isolering. Vi behövde hitta volontärer och säkerställa att de som engagerade sig hos oss var genuint intresserade av att hjälpa till. Det gällde att utveckla ett koncept som verkligen gör skillnad och att alltid leverera givande möten för såväl gäster som volontärer.

Idag, 15 år senare, har vi kommit en bra bit på resan 💗
Fira tillsammans med oss! Skänk en födelsedagsgåva, 15 kronor för våra 15 år och hjälp oss fortsätta hjälpa samhällets äldre som lever i ofrivillig ensamhet, år efter år!

Alicia Hanze