Möt månadens volontär - Therese Karlsson

Bild_Therese Karlsson.JPG

Therese Karlsson är 39 år och arbetar som ekonomiansvarig till vardags. Men när det är dags för fikaträff - då agerar hon fikavärd hos Äldrekontakt.

Hur skulle du beskriva dig själv som person?

Jobbmässigt är jag mycket hjärna och privat mycket hjärta.

Hur kommer det sig att du anmälde dig som volontär?

Efter att min pappa gick bort insåg jag hur ensam den som är kvar kan bli och känna sig. Då kände jag att det måste vara fler som har det såhär och att jag måste göra något. 

Minns du vad du fick för intryck av Äldrekontakt när du kom i kontakt med oss?

Varmt välkomnande, uppstyrt program och en känsla av att göra något meningsfullt.  

Vad gillar du mest med Äldrekontakts koncept?

Det är så lätt att hjälpa till och man får så mycket glädje tillbaka, som i mitt fall som är fikavärd. Jag behöver bara se till att duka upp ett fikabord, sedan älskar jag att få skämma bort mina gäster lite extra. 

Hur länge har du varit volontär för Äldrekontakt? Och har du arbetat som volontär tidigare?

Jag började 2011 men tog en paus när jag flyttade till New York. Där serverade jag istället mat till hemlösa. Annars engagerar jag mig i barnfamiljer där mat på bordet och kläder inte alltid är en självklarhet.  

Har du någon speciellt rolig händelse från någon fika, eller någon berättelse som du kommer ihåg lite extra eller som gjort extra intryck på dig?

Ja, i min första fikagrupp var det en man och en kvinna som blev ett par och de träffades tack vare gruppen. Likaså i min nuvarande grupp är det ett par av damerna som umgås utanför gruppen. De har bland annat gått på kurs i italienska ihop! På riktigt, hur coolt är inte det?

Vad brukar vänner, kollegor och bekanta säga när du berättar om ditt volontäruppdrag och Äldrekontakt?

Jag får bara positiv respons och skulle säga att alla har sagt ”wow vilken fantastisk grej”.