Äldrekontakt fortsätter med telefonträffar under hösten

Bengt.jpg

I samband med att myndigheterna lättar på tidigare besöksförbud gällande äldreboenden i landet kommer här en uppdatering kring hur hösten ser ut när det gäller Äldrekontakts träffar. 

Äldrekontakts träffar fortsätter att ske över telefon. Vi vänder oss till den grupp äldre som är 75 år eller äldre, lever isolerade och känner sig ensamma och som har svårt att ta sig ut på egen hand och delta i aktiviteter. En grupp som många andra med aktiviteter riktade till äldre missar då fysiska begränsningar eller osäkerhet inför att själv lämna hemmet blir till hinder. Det är här våra volontärer hjälper till – med uppmuntrande ord och en hjälpande hand på vägen. 

 För att kunna genomföra fysiska träffar på ett säkert sätt skulle vi i dagsläget inte längre kunna erbjuda skjuts i bil tillsammans med våra chaufförer, hjälpa den som behöver ledsagning eller ses hemma hos våra fikavärdar. De delar som gör vårt erbjudande unikt och så uppskattat både bland våra gäster och volontärer. 

Vi fortsätter därför att nå ut till våra gäster med regelbundna samtal för att höra att allt är bra och uppmuntra till att delta i telefonträffar och telefonföreläsningar så att de får känna åtminstone en del av den gemenskap som övriga gäster i gruppen bidrar med.

Therese Gyll