Redan på PRAO visste jag att mitt hjärta slog för de äldre

Ann Rubin.jpg

Redan när jag gjorde min praovecka i grundskolan förstod jag att det var hos de äldre mitt hjärta hörde hemma. Sedan dess har jag arbetat inom vård och omsorg hela mitt yrkesverksamma liv. Har varit inom olika verksamheter, allt från biståndshandläggare till myndighetschef. Numera är jag planeringssekretare på en avdelning som ansvarar för Hälsa och förebyggande.

- Hur skulle du beskriva dig själv som person?

Jag heter Ann Rubin och är nog en ganska öppen och social som person, har nära till skratt. Tycker om att umgås med människor och djur. Försöker vara en god medmänniska.

- Hur kom det sig att du anmälde dig som volontär? Och hur länge har du varit volontär för Äldrekontakt?

Jag läste om Äldrekontakt på nätet och tänkte att det skulle vara något för mig. Nu när barnen är utflugna så har jag mer tid till annat, har varit volontär I snart två år.

- Minns du vad du fick för intryck av Äldrekontakt när du kom i kontakt med oss?

Jag fick ett positivt intryck när jag kom i kontakt med Äldrekontakt. Det kändes väldigt bra att bli intervjuad och få en bra introduktion till ÄldrekontaktNär jag sen pratade med vår gruppledare så klickade det direkt. 

- Varför ville du göra något för just äldre?

Jag brinner för äldrefrågor och att få möjligt att bryta ensamhet och att se våra äldre få komma med I gemenskapen, fika och samtala med andra, det värmer I hjärtat.

- Vad gillar du mest med Äldrekontakts koncept?

Löftet om att det inte kostar något och att vi aldrig ställer in någon träff. Att vi både hämtar och lämnar gästerna ger en trygghet som jag tror uppskattas. 

- Har du någon speciellt rolig händelse från någon fika, eller någon berättelse som du kommer ihåg lite extra, eller som gjort extra intryck på dig?

När jag träffade vår fikagrupp första gången och insåg att det fanns gäster som jag redan kände. I mitt jobb ansvarade jag ett tag för vårt pensionärsråd och en av damerna var med I rådet. Sen har fler damer kommit till vår grupp pch de bor alla I området som jag en gång var biståndshandläggare så det är fler kända ansikte.

- Vad brukar vänner, kollegor och bekanta säga när du berättar om ditt volontäruppdrag och Äldrekontakt?

Alla gillar konceptet och manga är nyfikna på att själva bli fikavärd en dag. Mina närmaste brukar saga att äldre och djur är min passion och det stämmer. Dessutom en väldigt bra kombination tycker jag.