Jag vill fylla min tid med något meningsfullt

 
Christina+Hanze.jpg
 
 

Stort Grattis Christina Hanze, du är månadens volontär!

Berätta om dig själv

Jag jobbar inom ekonomi och redovisning och för ett par år sedan sa jag upp mig från min fasta anställning och tar numera olika kortare konsultuppdrag. På det viset får jag lite mer frihet att styra min tid och ibland kan jag även vara lite ledig mellan uppdragen.

Jag har varit volontär i knappt ett år. Mina barn börjar bli äldre, min dotter har flyttat hemifrån och min son tog studenten i våras, och jag kände att jag behövde fylla min tid med något nytt som kändes meningsfullt. 

Som person är jag engagerad och omtänksam och ser till att hålla det jag lovar. Jag är nog också ganska strukturerad och ordningsam, vilket kan vara värdefulla egenskaper i rollen som gruppledare.

Minns du vad du fick för intryck av Äldrekontakt när du kom i kontakt med oss?

Jag hade under en tid letat på Volontärbyrån för att se vad jag skulle kunna hitta att engagera mig i. Hade fastnat för det jag läste om Äldrekontakt och fikaträffarna. En dag i bussen på väg till jobbet skickade jag in min intresseanmälan och sen gick allt väldigt snabbt. Fick svar från Jenni samma dag och strax efter pratades vi vid i telefon och jag var med på den första fikaträffen redan samma helg. Intrycket var fantastiskt fint, jag fick mycket information och det var så lätt att lära känna och få förtroende för Jenni och sen fick jag ju väldigt snabbt se hur verksamheten fungerade på fikaträffen.

Varför valde du att göra något för just äldre?

Jag har alltid tyckt om att umgås med äldre och har numera tyvärr inte så många äldre i min närhet. Mina föräldrar finns inte längre i livet. Jag har fin kontakt med min 90-åriga moster, men då hon bor i Norrland finns inte möjligheten för oss att träffas så ofta. Det känns fint att kunna vara med och ordna träffarna för gästerna som kanske har svårt att själva ta sig ut och de kanske inte heller har så många vänner kvar omkring sig. 

Har du arbetat som volontär innan?

När barnen var yngre var jag engagerad i deras idrottsföreningar. Jag arbetar även idéellt i vår Tomtägareförening på landet, men jag har inte tidigare varit volontär på det här sättet. 

Vad gillar du mest med Äldrekontakts koncept?

Med en enkel insats känner man att man gör mycket för en annan människa. Det blir också en väldigt fin gemenskap i gruppen och det är roligt med träffar över generationsgränserna.

Har du någon speciellt rolig händelse från någon fika, eller någon berättelse som du kommer ihåg lite extra, eller som gjort extra intryck på dig?

Kan inte komma på något specifikt att välja ut, men jag tycker alltid det är spännande att lyssna på gästernas olika livshistorier och händelser från förr i tiden. Jag var också med på Alla äldres dag nu i September och det var roligt att se hur uppskattad dagen var bland alla gäster och volontärer.

Vad brukar vänner, kollegor och bekanta säga när du berättar om ditt volontäruppdrag och Äldrekontakt?

Oftast så brukar nog reaktionen vara att de tycker det låter som en fantastisk verksamhet och det stämmer ju!