Lovisa är månadens volontär

ManadensVolontar01.jpg

Hejsan Lovisa, stort grattis till utnämningen Månadens Volontär! Vill du berätta lite om dig själv?

Hej, Lovisa heter jag och fyller 29 år nästa månad. Är sedan 6 år tillbaka sjuksköterska och jobbar på en vårdcentral på Hisingen. 

Hur skulle du beskriva dig som person?

Jag skulle vilja beskriva mig som en väldigt lugn människa som alltid försöker se allting från den ljusa sidan. Som person vill jag alltid ha koll på läget samtidigt som jag kan vara väldigt impulsiv, flexibel och även lite rörig.

Hur länge har du varit volontär och hur kom det sig att du blev det?

Jag har alltid tyckt om att umgås med äldre och gick med i Äldrekontakt för snart två år sedan. Det var efter jag valde att pausa mitt yrke som sjuksköterska under ett år som jag anmälde mig som volontär. Började som fikavärd men är sedan ett år tillbaka gruppledare för en underbar grupp i Göteborg. Hade aldrig varit volontär tidigare och ångrar inte en sekund att jag gick med i Äldrekontakt.

Minns du vad du fick för intryck av föreningen när du kom i kontakt med oss?

Mitt första intryck av Äldrekontakt var att det kändes äkta och seriöst. Alla brinner för samma sak och har ett genuint intresse av att vara med och påverka de äldres situation. 

Har du någon speciellt rolig händelse från någon fika som du skulle vilja dela med dig av?

Nej, ingen direkt särskild händelse men man får höra så mycket historier vilket påverkar mig mycket. Är fantastiskt spännande att höra vad gästerna har varit med om under sin uppväxt. Jag minns en fikaträff där en låt spelades i bakgrunden. En av gästerna försvann iväg i tankarna när jag efter en stund frågade henne vad hon tänkte på så visade det sig att låten var hennes och hennes makes låt. Med tårar i ögonen berättade hon om en kryssning de gjorde och första kvällen spelades den låten och sedan dess var det 'deras' låt. Vilket resulterade i att även jag satt med tårar i ögonen. 

Vad brukar dina vänner, kollegor och bekanta säga när du berättar om ditt engagemang i Äldrekontakt?

Tror nog många tycker att det är fint när jag pratar om Äldrekontakt samtidigt som många förvånas att så många äldre lever i ofrivillig ensamhet.

Stort tack Lovisa, för allt som du gör för dina gäster och för vår förening!