Månadens volontär

IMG_20180501_105152.jpg

Hejsan Frida, stort grattis till utnämningen Månadens Volontär! Vill du berätta lite om dig själv?

Jag heter som sagt Frida och till vardags arbetar jag som maskinoperatör inom industrin.

Hur skulle du beskriva dig som person?

Jag är är snäll, hjälpsam, kreativ, organiserad och ordningsam.

Hur länge har du varit volontär och hur kom det sig att du blev det?

Jag känner med alla som känner sig ensamma, själv skulle jag inte kunna tänka mig ett värdigt liv i ensamhet. Jag har varit med sedan vi startade gruppen i Eskilstuna, kommer inte riktigt ihåg när det var. Men jag såg reklam på TV och anmälde mig då. Jag kommer ihåg att jag tyckte att det verkade väldigt seriöst och att ni var väldigt måna om våra äldre i det sättet som ni pratade om hur vi volontärer skulle arbeta och tänka.

Har du arbetat som volontär tidigare?

Nej

Vad gillar du mest med Äldrekontakts koncept?

Det jag gillar är att våra träffar inte alls är så krävande av volontärerna eftersom det är uppstyrt så bra med chaufförer och fikavärdar/värdinnor. Och ändå kan vi erbjuda en fulländad eftermiddag för våra äldre gäster.

Har du någon speciellt rolig händelse från någon fika som du skulle vilja dela med dig av?

Nej, ingen särskild händelse, utan det jag tar med mig efter varje träff är att jag ser och hur hur glada de blir av att få umgås med våra tre barn.

Vad brukar dina vänner, kollegor och bekanta säga när du berättar om ditt engagemang i Äldrekontakt?

De undrar hur jag har tid och ork, men jag berättar alltid hur lätt och lite jobb det är, men hur stor det är för våra äldre.

Stort tack Frida, för allt som du gör för dina gäster och för vår förening!