Träffa vår härliga chaufför Martin, månadens volontär som kör gäster med en stor portion humor!

martin.jpg

Hej Martin, varmt grattis till nomineringen till Månadens Volontär. Kan du inte berätta lite om dig själv?

Hej, Martin Johansson heter jag. Till vardags studerar jag kognitionsvetenskap på Göteborgs Universitet, det är ett tvärvetenskapligt program där vi läser allt från neurologi till vetenskapsfilosofi, lingvistik och artificiell intelligens. Vidare arbetar jag deltid som habiliteringsassistent på ett gruppboende inom funktionsstöd i kommunen jag bor i. Jag är också ordförande för kognitionssex som är en förening som håller till på Göteborgs Universitet IT-fackultet på Lindholmen. jag är intresserad av poesi, datorspel och träning. Just nu finns det inte så mycket tid till sådant tyvärr.

Hur skulle du beskriva dig själv som person?

Jag tror att jag skulle beskrivas som lättsam och snäll. Förhoppningsvis någon att lita på. 

Hur kom det sig att du anmälde dig som volontär hos Äldrekontakt? 

Jag ville hjälpa till på något hörn, jag tror mycket på teorin om att sprida vågor, om jag sprider den glädje och kärlek som jag kan så tror jag att världen blir en om än så lite bättre plats för oss alla att vandra på den tid vi får äran att vara här.

Berätta vad det är som du gillar mest med Äldrekontakts koncept?

Konceptet i sig är ju väldigt bra, det gör att människor som känner att de har glädje och kärlek över får en plats och utrymme att dela med sig av den.

Vad får du ut av ditt volontärskap?

Mycket visdom, med ålder kommer inte bara fler ljus på tårtan utan också livserfarenheter, mycket som är applicerbar på alla våra liv.

Har du anekdot, någon speciellt rolig händelse från någon fika, eller någon berättelse som du kommer ihåg lite extra, eller som gjort extra intryck på dig som du skulle vilja dela med dig av?

Ja, jag var extra chaufför i en jättetrevlig grupp där det var en gäst som hade samlat på sig en mängd roliga historier, framförallt en som jag har lagt på minnet, damen som berättade den var noggrann med att varna alla deltagare att detta minsann var en fräckis. Hon berättar:

“Det var en man som gick till ett bageri, bakom kassan står en söt expedit.

"Fyra wienerbröd, tack", säger mannen.

"Fyra för fyrtiofem eller så får du sex för femtio", svarade expediten

"Ja, då skiter vi i wienerbröden då"

Taket lyftes av gästernas skratt. Det var ett väldigt fint tillfälle. Historierna var inte slut där, men jag vågar inte slakta någons historier mer än vad jag redan gjort.

Varför skulle du rekommendera andra att bli volontär i Äldrekontakt?

Jag skulle rekommendera det för jag har aldrig blivit tackad så mycket för att bara köra bil och ha det riktigt, riktigt trevligt.

Vilket är ditt favoritfika?

Med en mor som är dietist så vågar jag inte säga något annat än, nej tack, jag tar hellre en frukt! (Morotskaka)