Några ord från månadens volontär, Birgitta i Botkyrka

Möt juni månads volontär Birgitta som är chaufför i en av våra grupper i Botkyrka. Birgitta gillar att bowla, är glad och omtänksam och tycker om att träffas för att prata över en kopp. Stort tack för allt du gör!

birgitta.png

Vad gör du till vardags?

Till vardags så går jag på gym 2 gånger i veckan, förestår ett Handarbetscafé och Datacafé var 14:e dag. Spelar bowlingen gångi veckan och träffar mina gamla väninnor för prat och handarbete. När det är sommartid är jag ute i trädgården och mycket annat.

Hur skulle du beskriva dig själv som person?

Glad, hjälpsam och omtänksam.

Hur kommer det sig att du är volontär för Äldrekontakt?

Eftersom det var ett upprop i SPF i Grödingeså tänkte jag att jag kunde göra något.

Hur länge har du varit volontär?

I Röda Korset har jag varit volontär i drygt 20 år, varav 10 år som Röda Korsvärdinna på Huddinge Sjukhus varje fredag.  Även som barn blev jag skickad med mat till två gamla som inte klarade sig själva och som troligen svultit ihjäl om inte min mamma och moster turats om att gå med mat till dem. I Äldrekontaktca. 1,5 år.

Vad var ditt första intryck av Äldrekontakt?

Ett trevligt sätt att träffas och prata över en kopp.

Vad gillar du mest med Äldrekontakts koncept?

Har bra intryck av månadsträffarna.

Vad är det bästa med att vara volontär för Äldrekontakt?

Det är ett bra koncept som tar lagom med tid. Roligt attträffa nya människor som man aldrig mött tidigare. När vi träffas så blir det ett livligt diskuterande om allt och det blir många glada skratt.

Varför skulle du rekommendera andra att bli volontär?

Många som själva känner sig ensamma skulle kunna göra en insats för andra och därigenom själva få så mycket uppskattning som man får genom detta.