Säg hej till Ingela, en av våra fantastiska chaufförer

Hej Ingela, vem är du?

Jag heter Ingela Månson och är en nybliven ålderspensionär. Jag gick i pension våren 2016 så nu är jag ”friherrinna” och gör bara sådant som jag tycker är roligt. Det innebär bland annat att vara på mitt landställe under en förlängd sommar, gå på vattengympa och umgås med vänner. Eftersom jag vill göra något meningsfullt till glädje för andra människor så ägnar jag också en del tid åt ideellt arbete. Äldrekontakt är en självklar del men jag jobbar också som Röda Korsvärd på Nya Karolinska sjukhuset, serverar lunch på Stadsmissionens äldrecenter och vaktar Solna kyrka en söndag i månaden så att den kan hållas öppen för allmänheten. Nu i höst har Röda Korset här i Solna startat upp en Krisberedskapsgrupp och där är jag också med.

För mig är det viktigt att känna att jag är med i olika sammanhang och att finnas till för andra människor.

Hur skulle du beskriva dig själv som person?

Vänfast, pålitlig och jag lägger stor vikt vid att fullfölja saker som jag lovat. Sedan är jag lite slarvig, kanske framför allt med mina papper hemma . Och så är jag ganska värdelös på att brygga kaffe, själv dricker jag bara té, och baka. Därför skulle jag absolut inte passa som fikavärd! Men att köra bil, det gillar jag!

Hur kom det sig att du anmälde dig som volontär?

När jag skulle gå i pension kände jag att jag ville engagera mig i något. Jag gick in på Volontärbyrån och såg att Äldrekontakt sökte chaufförer. Kände direkt att detta var något för mig.

Vad gillar du mest med Äldrekontakts koncept?

Att det är samma personer som träffas varje gång så att man lär känna varandra. Jag tycker att det är fantastiskt att samtalsämnena skiftar så brett under våra träffar. Vid det senaste fikat avhandlades allt från kultur, TV-program, metoo-uppropet till dataträffar för äldre, bakning och nyponté.

Vad får du ut av ditt volontärskap?

Jag får ut ofantligt av att vara volontär, det är så trevligt att träffa våra gäster och prata med dem. Jag brinner för att äldre människor ska ha det så bra som möjligt i livet. Och så är det kul att träffa de andra volontärerna. Jag kör nästan varje månad för att jag tycker att det är så roligt.

Varför skulle du rekommendera andra att bli volontär i Äldrekontakt?

Därför att det ger så mycket. Det är inte betungande utan bara väldigt givande.

Vilket är ditt favoritfika?

Svårt att säga men kokostoppar är inte dumt.

Mårten Björk