Juni månads volontär: Helene Sydow!

Hemma hos fikavärden Helene Sydow, skiner nästan alltid solen. Precis som på de allra flesta fikaträffarna, får gästerna möjlighet att sitta ute på verandan och titta ut över vattnet. Grattis Helene, juni månads volontär, som med det varmaste mottagande alltid välkomnar gästerna med skratt och humor.

helene.jpg

Vad jobbar du med till vardags?

Jobbar inte… Eller rättare sagt, så lite som möjligt – men då med så kul saker som möjligt!  

Hur skulle du beskriva dig själv som person?

Utåtriktad, positiv, social, "brinnande" .   

Hur kom det sig att du anmälde dig som volontär? Och hur länge har du varit volontär för Äldrekontakt?

Jag fick glädjen att vikariera för Clara när hon skulle iväg på nån av sina otaliga resor... Sen passade jag på att "adoptera" hennes grupp. Det är nog sisådär 3-4 år sen. 

Minns du vad du fick för intryck av Äldrekontakt när du kom i kontakt med oss?

Det första intrycket var förstås oerhört positivt och överraskande. Dessutom förefaller verksamheten vara förvånansvärt välorganiserad.

Varför valde du att göra något för just äldre?

Jag ömmar mycket för gamla och ensamma människor. Har alltid haft ett gäng gamla damer som legat mig varmt om hjärtat. Mormor, farmor, gammelmoster- och faster m.fl.  

Vad gillar du mest med Äldrekontakts koncept?

Det bästa med Äldrekontakt är att man håller ihop grupperna så att de äldre blir ett litet ”gäng" som också kan träffas vid andra tillfällen och att de bor nära varandra.

Har du arbetat som volontär innan?

Jag har inte tidigare varit volontär i organiserad form.

Har du någon speciellt rolig händelse från någon fika, som gjort extra intryck på dig?

Vi har haft väldig tur med vädret nästan varje gång vår grupp varit hos oss så vi haft möjlighet att sitta ute i trädgården. En dam passade på att ta av sig strumporna för att kunna gå "barfota som i hennes barndom" i gröngräset. Härligt! Vid ett tillfälle var en killkompis till familjen ute och fiskade när vi hade vår grupp på besök. Det slutade med att alla damer fick med sig en bit gädda och en bit pepparrot hem. Mycket uppskattat! 

Vad brukar vänner, kollegor och bekanta säga när du berättar om ditt volontäruppdrag?

Alla vänner blir imponerande av verksamheten och tycker att det är fantastiskt men förvånande få vill ha en egen grupp. Märkligt och tråkigt eftersom det ger mer energi än det kostar! Jag kan varmt rekommendera alla att engagera sig!