Månadens volontär: Sara Hofling

Vi säger stort grattis till Sara som är månadens volontär i november. Sara är gruppledare för vår grupp i Vällingby som håller till på träffpunkten Växthuset. Tack Sara för att du engagerar dig och bryr dig om våra gäster!

208658_5361570747_4506_n.jpg

Vad jobbar du med till vardags?

Ekonom på Skatteverket.

Hur skulle du beskriva dig själv som person?

Snäll, omtänksam, social, familjeorienterad.

Hur kom det sig att du anmälde dig som volontär? Och hur länge har du varit volontär för Äldrekontakt?

Har varit volontär sedan tidigt i våras. Har under en tid letat efter ett uppdrag kopplat till äldre men det var först nu som jag hittade rätt när jag hittade Äldrekontakt genom en artikel i en tidning.

Minns du vad du fick för intryck av Äldrekontakt när du kom i kontakt med oss? Positivt, efter några mail tog jag en fika med Birgit på Äldrekontakt som är en fantastisk person och en eldsjäl.

Har du arbetat som volontär innan?

Ja, inom Situation Stockholm och på härbärge. 

Vad gillar du mest med Äldrekontakts koncept? 

Enkelt sätt att träffas.

Varför valde du att göra något för just äldre?

Tycker att jag förlorade mina mor- och farföräldrar för tidigt och ville gärna hitta andra äldre att umgås med. Såg det också som någonting positivt för mina barn. Så det var ett rent egoistiskt val ;) Sen har jag ju under mina fikor förstått att många äldre är ensamma och att dessa fikor betyder väldigt mycket för gästerna, vilket är en väldigt fin bonus.

Har du någon speciellt rolig händelse från någon fika, som gjort extra intryck på dig?

Varenda fika är fantastisk. Så underbara damer med intressanta historier om livet och nära till skratt. Brukar ha min 10-åriga son med mig och det är helt underbart att se vilken fin kontakt han får med gästerna, han är ett uppskattat inslag på fikat.