Helena är julis volontär!

I två år har Helena Thudin koordinerat en av våra grupper på Södermalm i Stockholm, och deltagit på i princip varje fikaträff. Helena är otroligt omtänksam om sina gäster, och volontärer, och sköter sina administrativa uppgifter exemplariskt. 

Vad jobbar du med till vardags?

Jag är konsult inom ekonomi och hyr ut mig själv som bl.a ekonomichef eller redovisningschef till olika bolag som behöver hjälp med sin ekonomiavdelning eller olika projekt.

Hur skulle du beskriva dig själv som person? Jag är en glad person, som tycker om att ha kul, både på jobbet och privat. Att skratta är livsviktigt. Jag tycker om människor och är nyfiken och gillar att lära mig nya saker. Samtidigt är jag lite envis och kan nog verka ganska bestämd.

Varför anmälde du dig som volontär?

Jag såg en artikel i Södermalmstidningen om Äldrekontakt. Och jag har alltid i hela mitt liv varit engagerad i olika föreningar för frågor som jag har brunnit för. Jag har nog alltid försökt att göra världen till en lite bättre plats, även om det kanske låter pretentiöst. Jag har nu varit volontär för Äldrekontakt i 2 år.

Varför valde du att göra något för just äldre?

Har ju gjort många olika saker, att det blev Äldrekontakt tror jag beror på att jag själv blir äldre och då också intresserar mig mer för äldre generationer. Sen hoppas jag ju att när jag blir äldre, får möjlighet att själv få komma ut och träffa andra personer. Jag tror på att det man ger, får man tillbaka.

Minns du vad du fick för intryck av Äldrekontakt när du kom i kontakt med oss?

Haha - mitt första intryck var er adress. Snofsigt ställe tänkte jag. När jag sen kom i kontakt med er, så tyckte jag att ni var mycket snälla och omtänksamma, och verkligen månade om era volontärer. Samt att Äldrekontakt var en mycket seriös organisation, vilket jag uppskattar.

Vad gillar du mest med Äldrekontakts koncept?

Att de äldre - som är en utsatt och lite tyst grupp och som inte har några direkta starka personer som kan tala för deras sak - får en möjlighet att komma ut och se något annat än de fyra väggarna i sin lägenhet. Sen har ju pensionärerna i min grupp blivit mina vänner. Jag är alltid med på fikaträffarna, varje månad, för jag tycker det är så kul att träffa både pensionärerna, samt våra fikavärdar och chaufförer.

Har du någon speciellt rolig händelse från någon fika, som gjort extra intryck på dig?

Jag har flera minnen från våra fikaträffar. T.ex. i våras så bjöd en av fikavärdarna på våfflor, ett mycket uppskattat initiativ tyckte våra pensionärer. Eller som när en av våra fikavärdar bjöd på godis, och en pensionär tog en kola, en mycket seg kola….. Tur att vår fikavärd även är tandläkare. Jag kommer också ihåg när en pensionär höll i en av våra fikavärdars nyfödda bebis, som bara var några månader gammal. En sån fin bild. Sen är det alltid intressant att höra när våra pensionärer berättar om hur det var förr i tiden!