Engagera dig
som volontär

Hjälp våra äldre gäster att träffa nya vänner. En söndagseftermiddag i månaden umgås vi över en fika hemma hos någon av våra värdfamiljer. Träffarna bjuder på småprat, skratt och berättelser över en kopp kaffe.

Chaufför – skjutsa äldre gäster och fika tillsammans

Som chaufför hjälper du till att skjutsa 2-3 av våra äldre gäster så att de kan delta på fikaträffen. Du erbjuder en stödjande arm och en liten pratstund på vägen dit och fikar sedan tillsammans hemma hos fikavärden. Du har körkort och tillgång till bil. De äldre som ingår i våra grupper kan ibland ha lite svårigheter att ta sig ut på egen hand, då erbjuder chauffören en trygghet som gör att de kan ta sig till fikaträffen utan att oroa sig. Läs mer om uppdraget i vår Volontärmanual →

Jag vill bli chaufför  

Fikavärd – bjud våra äldre gäster på fika i ditt hem

Som fikvärd ger du en grupp äldre människor tillfälle att lära känna varandra över en fika. Du erbjuder ett varmt välkomnande och en enkel eftermiddagsfika i två timmar till uppskattningsvis sex äldre gäster och två volontärchaufförer som skjutsar dem. Träffarna hålls på datum som passar dig och din insats blir att bjuda samma grupp äldre på fika två söndagar under ett år. Du bestämmer själv vad du vill bjuda på. Läs mer om uppdraget i vår Volontärmanual →

Jag vill bli fikavärd  

Gruppledare – koordinera äldre och volontärer

Som gruppledare koordinerar du en lokal grupp med äldre gäster och volontärer och ser till att fikaträffarna sker som planerat varje månad. Du kommer vara den huvudsakliga kontaktpersonen inom gruppen och ha regelbunden kontakt med både volontärer och äldre gäster, samt planera fikaträffarna vår och höst. Att administrera en lokal grupp tar i genomsnitt tre-fyra timmar per månad och arbetet kan du sköta hemifrån. Läs mer om uppdraget i vår Volontärmanual

Jag vill bli gruppledare  

Möt våra volontärer

Volontärerna som söker sig till oss har olika bakgrunder, ålder och erfarenheter. De har alla en positiv människosyn och är förenade i sitt engagemang att göra något meningsfullt för ensamma äldre.

Annika Sillian, 37 år

Vad arbetar du med till vardags?
Arbetsterapeut på Nacka Seniorcenter Sjötäppan.
Hur är du som person?
Jag älskar min familj. Sen älskar jag att fika, umgås med vänner och bara njuta av vardagen.
Vad gillar du mest med vårt koncept?
Att de äldre får komma hem till människor, till deras hem, och inte till en institution. Jag tror många uppskattar att få träffas på en naturlig plats, och inte en som påminner om vad som eventuellt komma skall.

  Läs mer om Annika

Else Pedersen, 42 år

Vad arbetar du med till vardags?
Jag säljer managementkonsulter inom IT-branschen.
Hur är du som person?
Positiv, utåtriktad och väldigt dansk.
Har du en speciellt rolig händelse från en fika?
Det är underbart att få höra om Elisabeths liv för hon minns varenda liten detalj, namn och datum fast hon snart fyller hundra år. Marianne som berättar om tedans på 1960-talet och om hur hon satte männen på plats uppe i Norrland som ung.

  Läs mer om Else

Frida Axelsson, 29 år

Vad arbetar du med till vardags?
Jag studerar till byggproduktionsledare.
Hur är du som person?
Jag är den som alltid har projekt på gång, den som aldrig tackar nej till en fikastund och mår som bäst med mycket folk omkring mig.
Vad gillar du mest med vårt koncept?
Jag gillar enkelheten med Äldrekontakt. Det är aldrig några konstigheter och det finns alltid en hjälpande hand om man behöver. Dessutom är alla alltid så glada och positiva.

  Läs mer om Frida

Charlotte Haglind, 27 år

Vad arbetar du med till vardags?
Jag jobbar som jurist på Stockholms asylbyrå.
Hur är du som person?
Jag har många bollar i luften, är social, vänfast och omtänksam och älskar såklart att fika.
Har du en speciellt rolig händelse från en fika?
Det är en riktig energiboost att få lära känna damerna. Även om de kan verka ensamma och små på jorden när vi talas vid i telefon så lyser de upp på fikorna och vi har roligt tillsammans.

  Läs mer om Charlotte

Följ oss på Facebook

Vår Facebook sida har snabbt blivit det bästa sättet för våra volontärerna att ta del av gruppernas fikaträffar och de aktiviteter som föreningen anordnar och deltar i.

Gilla oss på Facebook