Bli vår gäst

Vill du komma ut och träffa nya vänner som du kan skratta med? Det kan ibland behövas lite hjälp på traven att knyta nya kontakter. Därför ordnar vi fikaträffar som bjuder på en trevlig pratstund och skratt över en fika.

Anmäl dig  

Har du en stark
längtan efter gemenskap?

Vi riktar oss till äldre som bor ensamma, sällan träffar släkt och vänner och längtar efter gemenskap. De flesta har kommit en bit upp i åren (över 75 år) och lever ett isolerat liv och saknar sitt tidigare umgänge. Vi riktar oss huvudsakligen till dem som bor kvar hemma, men även äldre på äldreboenden kan delta om längtan efter gemenskap är stor.

För att kunna delta behöver man kunna gå med hjälp av t.ex. käpp, rullator eller genom att någon håller i armen. Då vi skjutsar i bil behöver man kunna ta sig in i fram- eller baksätet på en 4-dörrars bil med hjälp av en volontär. Äldre med lättare minnessvårigheter kan delta, men vi har inte möjlighet att ta emot dem med demenssjukdom. Syn- och hörselproblem är inget hinder.

Följ med på våra fikaträffar

Tack vare Äldrekontakt kan du lära känna nya bekanta, både unga och gamla. En gång i månaden blir du och din grupp hembjuden till någon av våra värdfamiljer; volontärer som bor i ditt kvarter. Värdfamiljerna öppnar upp sitt hem och bjuder er på fika och en trevlig pratstund i ett par timmar. Våra volontärchaufförer ordnar dessutom med skjuts till och från träffarna som pågår mellan kl.15 – 17 en söndag i månaden.

Ord från våra gäster

Vänner, social gemenskap och aktivitet ger livet mening och håller oss friska, också på äldre dagar. Våra fikaträffar och volontärer gör det möjligt för äldre att träffa nya vänner.

Elna, 91 år

”Jag anmälde mig till Äldrekontakt för att de flesta av mina nära väninnor har gått bort, så det är tomt omkring mig och jag spenderar mycket tid ensam. Fikaträffarna är en stor glädje för mig.”

Astrid, 91 år

”Tänkt att det finns sådan här hjälp. Jag bor ensam på 6 trappor upp utan hiss. Försöker hålla mig pigg men sedan min synskada har jag blivit rätt så isolerad, och jag har inga anhöriga nära.”

Anna, 94

“Eftersom jag numera är änka och inte har barn och barnbarn är det trevligt att få möta olika åldersgrupper. Blandningen tror jag är viktig för oss alla, för att lyssna på varandra, att kunna skratta ihop.”

Anmäl dig till våra fikaträffar

Kontakta oss så skickar vi ut en broschyr och en anmälningsblankett. Vi behöver ha viss personlig information för att kunna ta hand om dig på ett tryggt och säkert sätt, och för att matcha ihop deltagare. Du antas som gäst i en lokal grupp i mån av plats. Vi försöker prioritera efter behov och därför kan väntelista förekomma. Vi bildar nya grupper kontinuerligt och kontaktar dig så fort en ledig plats finns.

Anmälningsblankett